April 22, 2013

The News Reading Intelligence - H συνέντευξη του Παναγιώτη Τσαντίλα στο Intelligent Life του Economist


Panayiotis Tsantilas

Το ακούμε και το βλέπουμε συχνά μπροστά μας τον τελευταίο καιρό, καθώς το palo.gr έφερε μια επανάσταση στα δεδομένα της ηλεκτρονικής ειδησεογραφίας. Το Intelligent Life, το οποίο παρακολουθεί τις εξελίξεις και προωθεί νέες, καινοτόμες πρωτοβουλίες, συνάντησε τον εμπνευστή του Palo, Παναγιώτη Τσαντίλα, στο σπίτι του στο Κοκκώνι Κορινθίας.

Κύριε Τσαντίλα, πώς δημιουργήθηκε η ιδέα του palo.gr; Ποια η καινοτομία του και γιατί ο αναγνώστης του ελληνικού διαδικτύου θα το επιλέξει έναντι των άλλων ειδησεογραφικών site;
Αντιληφτήκαμε σχετικά νωρίς την ανάγκη αλλά και την επιθυμία του έλληνα αναγνώστη να μπορεί να βρίσκει συγκεντρωμένες και ομαδοποιημένες, ανά θέμα, όλες τις ειδήσεις από το ελληνικό διαδίκτυο σε μια ιστοσελίδα. Έτσι και δημιουργήθηκε η ιδέα του Palo, όπου το 2008 ξεκίνησε η δοκιμαστική του λειτουργία από εμένα και έναν ακόμα συνεργάτη μου, ο οποίος έχει πλέον αποχωρήσει από την εταιρία.

Στο Palo υπάρχουν αρκετές καινοτομίες που παρέχουν μια τελείως διαφορετικού επιπέδου ενημέρωση στον αναγνώστη, σε σχέση με όλα τα άλλα ενημερωτικά sites. Καταρχάς, η αυτόματη συγκέντρωση όλων των ειδήσεων του ελληνόφωνου διαδικτύου σε μία ιστοσελίδα. Καθημερινά πάνω από 50.000 ειδήσεις, φωτογραφίες, videos και posts συγκεντρώνονται λεπτό-λεπτό και παρουσιάζονται άμεσα στους αναγνώστες. Δεύτερον, η αυτόματη ομαδοποίηση αυτών σε συστάδες-ομάδες (clusters) ανάλογα με το θέμα που αναφέρονται. Όλες οι ειδήσεις ομαδοποιούνται σε 300-400 συστάδες, οι οποίες ιεραρχούνται σε πραγματικό χρόνο ανάλογα με τη σημαντικότητά τους. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε να παρουσιάζουμε πάντα τις σημαντικότερες ειδήσεις του ελληνόφωνου διαδικτύου και ως εκ τούτου ο αναγνώστης μας έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει εύκολα και άμεσα τα σπουδαιότερα θέματα από τις 120 κατηγορίες ειδήσεων που διαθέτουμε. Τρίτον, η προσωποποιημένη παρουσίαση των ειδήσεων ή, διαφορετικά, οι ειδήσεις που επιλέγει να διαβάζει ο αναγνώστης. Στο Palo ο αναγνώστης μπορεί να δημιουργήσει τις δικές του θεματικές ενότητες και να τις παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο.

Η πλήρης και αντικειμενική κάλυψη όλων των ειδήσεων, καθώς και ο εύκολος, αλλά και φιλικός τρόπος περιήγησης, οδηγούν πάνω από 1 εκατ. μοναδικούς επισκέπτες τον μήνα στην ιστοσελίδα μας.

...η συνέχεια στην έντυπη έκδοση του Intelligent Life

No comments: